Wandelaars op roze wolk tijdens 18e Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

Gigantisch recordbedrag van € 474.656,- gedoneerd aan het goede doel Pink Ribbon

Met de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht ging het Dam tot Dam Weekend vanmorgen officieel van start. Een van de gezelligste eendaagse wandelevenementen van ons land mocht 13.500 wandelaars aan de start verwelkomen. Sportorganisatie Le Champion liet deelnemers genieten van Amsterdam naar Zaandam over 10, 20, 27 en 42 km. Voor Pink Ribbon, het officiële goede doel van het evenement, werd een enorm recordbedrag ingezameld van € 474.656,-.


Traditiegetrouw was ook dit jaar de start van de 20, 27 en 42 km voor het Paleis op de Dam in Amsterdam. Deze bijzondere startlocatie in hartje Amsterdam kleurde in alle vroegte roze, dankzij de vele roze Pink Ribbon-gekleurde wandelshirts. De wandelaars van de 10 km startten vanuit het Dam tot Dam Park, tevens de feestelijke finishlocatie van alle routes.

De wandeltocht staat bekend om de goede sfeer en gezelligheid onderweg. Bewoners, deelnemers en uiteraard ook de organisatie, pakten flink uit om er één groot wandelfeest van te maken. Bewoners versierden straten, hingen de vlag uit en stonden aan te moedigen langs de kant.

Op de regenachtige momenten in de ochtend openden bewoners hartverwarmend hun deuren en deelden een kopje thee uit. Wanneer het zonnetje scheen kregen de wandelaars een sapje en wat lekkers aangeboden. Bij de verzorgingsposten was het genieten. Volkszangers zorgden voor een vrolijke noot en sommige deelnemers waagden zich zelfs aan een dansje. Een écht wandelfeest voor iedere deelnemer.

Sanne en Erika wandelden tijdens de laatste editie in 2019 mee en waren blij eindelijk weer te kunnen wandelen in de Damsteden: “We hebben tijdens de coronaperiode veel getraind en vanaf begin dit jaar ook aan evenementen deelgenomen, maar de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht blijft onze favoriet. Het gezellige finishfeest en het contact met de bewoners maakt het altijd extra bijzonder.”

Recordbedrag goede doel
Pink Ribbon, titelpartner en het goede doel van de Dam tot Dam Wandeltocht, had een heuse Pink Stop opgetuigd op de Oostzanerdijk. Alles kleurde hier roze en deelnemers werden opgevangen en aangemoedigd door ambassadeurs, vrijwilligers en de dj van Pink Ribbon. Een feestelijke locatie met een serieuze ondertoon. Dankzij vrijwillige bijdrages van deelnemers aan de wandeltocht en de inzamelingsacties via het actieplatform van Pink Ribbon, is er dit jaar een bedrag van € 474.656,- opgehaald. De donatiegelden komen ten gunste van de Borstkankervereniging Nederland.

Feest in het Dam tot Dam Park
Alle wandelaars zijn in de middag gefinisht op de centrale plek van het Dam tot Dam Weekend: het Dam tot Dam Park. Dj’s en bands zetten het wandelfeest voort. Vanaf 14 uur scheen de zon volop, waardoor het nog lang erg gezellig bleef in het park.

Dam tot Dam Weekend van start
Met de Dam tot Dam Wandeltocht is het Dam tot Dam Weekend, waarin bijna 70.000 sporters in actie komen, officieel van start gegaan. Op zaterdagavond gaan in Zaandam bijna 9.000 deelnemers van start bij de Damloop by night. Op zondagmorgen gaan 4.000 fietsers vanaf de Dam in Amsterdam van start op de Dam tot Dam FietsClassic en daarna barst het Dam tot Damloop-spektakel los met 40.000 deelnemers.

Volgende editie
 De 19e editie van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht vindt plaats op zaterdag 16 september 2023.
18-09-2022