Overige informatie

Van de deelnemers tot de vrijwilligers en partners van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht: écht voor iedereen is dit wandelevenement een feestje. Wandel langs unieke plekken in de omgeving tussen Amsterdam en Zaandam, Dam tot Dam Park in Zaandan, verandert in één groot wandelfeestje! Op 17 september 2022 vindt de 18e editie plaats van dit wandelevenement. Zien we jou aan de start?

Historie

Bij de primeur troffen de deelnemers een 16 en 25 km op het programma. De 16 km uiteraard in het verlengde van de 10 Engelse Mijl (16,1 km), die de hardlopers een dag later lopen en de 25 km met een extra lus door het rustige en prachtige Recreatiegebied ‘t Twiske. Als start koos de organisatie de oorspronkelijke startplaats van de Dam tot Damloop, te weten de Dam in Amsterdam. Daar waar de Dammen voor de Dam tot Damloop inmiddels te klein zijn geworden als start- en finishplaats, daar moest de capaciteit van deze locaties voor de eerste Wandeltocht wel toereikend zijn. De Dam tot Dam Wandeltocht ging hiermee terug naar de oorsprong van de hardloopwedstrijd, hetgeen in de voorinschrijving reeds 2.000 aanmeldingen opleverde.

Medische verzorging

Op de stempelposten onderweg en bij de finish wordt een Rode Kruis-post ingericht. Heb je onderweg medische verzorging nodig en ben je niet bij een stempelpost, dan kun je in geval van nood het speciale telefoonnummer van het Rode Kruis bellen. Het nummer staat op je stempelkaart. Alle wandelaars kunnen zich kosteloos laten masseren bij de finish in het Dam tot Dam Park tot 17.00 uur.

Massage

Na afloop kun je gemasseerd worden in het Dam tot Dam Park. De massage wordt verzorgd door het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).