Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend is met ruim 83.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht organiseert Le Champion in hetzelfde weekend namelijk ook de Damloop by night, de Saxo Dam tot Dam FietsClassic en de NN Dam tot Damloop.

Damloop by night

Nadat alle wandelaars gefinisht zijn, vindt op zaterdagavond 21 september de Damloop by night plaats. Maximaal 12.000 lopers leggen in het donker een afstand van 5 Engelse Mijl (8 km) af door de gezelligste straten van Zaandam. Centraal staat the battle of the sexes: men vs women. De traditionele man/vrouw wedstrijd, waarbij zondags op de 10 Engelse Mijl de snelste vrouwen en mannen de strijd met elkaar aangaan op topniveau, wordt uitgebreid naar de zaterdag.

Saxo Dam tot Dam FietsClassic

Een dag later staan 5.000 fietsers aan de start van de Saxo Dam tot Dam FietsClassic. De start en finish van de 40, 60, 105 en 145 km zijn voor het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Hierna volgen de unieke passage per fiets door de IJtunnel en prachtige routes langs Noord-Hollandse plaatsen met ‘Dam’ in de naam, waaronder Zaandam, Schoorldam, Monnickendam en Volendam.

NN Dam tot Damloop

Met 50.000 deelnemers is de NN Dam tot Damloop op zondag 22 september het grootste hardloopevenement van Nederland. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, de grootste Businessloop ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. De hoofdafstand is 10 Engelse Mijl, waaraan ook elk jaar een aantal wereldtoppers meedoet. Daarnaast worden in Zaandam en Amsterdam-Noord elk jaar de Mini Dam tot Damlopen georganiseerd.