Goede doel

Le Champion stimuleert het wandelen voor het goede doel. Bij de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is het daarom voor iedere deelnemer mogelijk zich in te zetten voor het goede doel. Je wandelt dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander! Dat kan op een drietal manieren.

Schrijf je in via Pink Ribbon

Wandel mee voor borstkankeronderzoek

Het officiële goede doel van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is Pink Ribbon. 

Jaarlijks krijgen meer dan 17.000 mensen, waaronder gemiddeld 118 mannen, de diagnose borstkanker.

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. Ondanks dat de behandelingen steeds beter worden, overlijden er in ons land jaarlijks nog meer dan 3.000 mensen aan de gevolgen van de ziekte.

Door je via Pink Ribbon in te schrijven krijg je een startnummer voor de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht én meteen ook een persoonlijke actiepagina. Deze kan je gebruiken om geld inzamelen om meer borstkankeronderzoek mogelijk te maken. Vraag je vrienden, familie en collega’s of ze jouw deelname aan de wandeltocht willen sponsoren.

Een beter leven voor borstkankerpatiënten in alle fases van de ziekte. Dat is de missie van Pink Ribbon. Door het financieren van onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

Doneer aan Pink Ribbon

Bij online inschrijving kunnen alle individuele deelnemers een vrijwillige bijdrage leveren aan Pink Ribbon. In het inschrijfformulier krijg je automatisch deze optie te zien. Door Pink Ribbon te steunen met een donatie, zorg je ervoor dat er meer borstkankeronderzoek gefinancierd kan worden. Help je ook mee?

Meer informatie over Pink Ribbon en over de verschillende onderzoeken en projecten die zij financieren vind je op www.pinkribbon.nl.

Indira Balgobind, brandmanager Pink Ribbon en wandelliefhebber: “Het is super dat een groot evenement als de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht zich wederom inzet om borstkanker onder de aandacht te brengen. Het is en blijft een vreselijke ziekte die jaarlijks in Nederland meer dan 17.000 mensen treft. Door alle deelnemers de optie te geven om een vrijwillige donatie te doen of om op ons actieplatform een sponsorpagina te maken wordt er bijgedragen aan belangrijk onderzoek op het gebied van borstkanker. Daar zijn we hartstikke dankbaar voor.”

Deelname in een goede doelen team

Als wandelaar kun je je wandeltocht meer impuls geven door hem gesponsord te wandelen voor een goed doel. Je wandelt dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor de vele goede projecten die mogelijk gemaakt worden door het sponsorgeld dat wordt opgebracht tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht.

Wanneer je de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht voor een goed doel wilt wandelen kun je zelf contact opnemen met een van de goede doelen die je hier kunt vinden. Je zal dan in principe gratis in hun team worden opgenomen, wanneer je een minimum bedrag aan sponsorgeld kan garanderen. De hoogte van dat bedrag wordt door elk goed doel zelf vastgesteld. Je kunt daarbij zelf een bedrag per kilometer doneren. Daarnaast vraag je vrienden, familie, collega’s en kennissen om dat ook te doen. Met elkaar moeten we op deze wijze tot een flinke opbrengst kunnen komen!