• Nieuws
  • Inschrijving Dam tot Dam Wandeltocht start 16 april

Inschrijving Dam tot Dam Wandeltocht start 16 april

– Met vier afstanden geschikt voor ieder type wandelaar –

Op maandag 16 april om 09.00 uur start de inschrijving voor de 16e Dam tot Dam Wandeltocht. De Dam tot Dam Wandeltocht staat garant voor een gezellig dagje wandelen van Amsterdam naar Zaandam. De uitgebreide verzorgingsposten en divers amusement langs de routes zorgen voor veel vertier. Aan de start van de 16e editie op zaterdag 22 september worden ruim 16.000 wandelaars verwacht. Met vier afstanden op het programma, is er zowel een route voor de recreatieve wandelaars als voor de wandelaars die een uitdaging zoeken. Inschrijven is mogelijk vanaf aanstaande maandag via pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl

Bij de Dam tot Dam Wandeltocht kunnen wandelaars kiezen uit vier verschillende routes: 10, 20, 27 én 42 km. De 10 km start in het Dam tot Dam Park in Zaandam. De 20, 27 en 42 km starten op de Dam in Amsterdam en wandelen naar het Dam tot Dam Park in Zaandam.

Wandelen vanaf de Dam in Amsterdam
Na de start vanaf de Dam in Amsterdam volgen de deelnemers een route door hartje centrum, waarbij de 20 km de Jordaan opzoekt om vervolgens met de pont het IJ over te steken. Wandelaars op de 27 en 42 km wandelen via de Indische Buurt en steken het IJ over via de Schellingwouderbrug. In Amsterdam-Noord komen de drie afstanden weer samen en vervolgen hun weg naar Zaandam. De 10 km start vanuit het Dam tot Dam Park in Zaandam. Wie kiest voor de 10 km loopt onder andere door het Darwinpark, met schooltuinen, kinderboerderij en natuurmuseum, om vervolgens aan te sluiten op de routes van de 20, 27 en 42 km. Alle wandelaars finishen gezamenlijk in het Dam tot Dam Park in Zaandam, waar vrijwilligers de deelnemers warm onthalen met een medaille. Hier wordt met muziek en catering een welverdiend feestje gevierd.

Goede doel: Pink Ribbon
Het officiële goede doel van de Dam tot Dam Wandeltocht is Pink Ribbon. Maar liefst 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker en daarom is meer onderzoek op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van de ziekte hard nodig. Bij inschrijving voor de Dam tot Dam Wandeltocht kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan Pink Ribbon. Vorig jaar, tijdens de 15e editie van de Dam tot Dam Wandeltocht is een recordbedrag gehaald van maar liefst € 73.587,-.

Dam tot Dam Weekend
De Dam tot Dam Wandeltocht is één van de evenementen tijdens het Dam tot Dam Weekend. Op zaterdagavond komen namelijk 15.000 hardlopers in actie tijdens de Damloop by night. Een dag later starten 6.000 fietsers met de Dam tot Dam FietsClassic en later die ochtend gaan nog eens 50.000 hardlopers van start bij de Dam tot Damloop. Tijdens de Dam tot Dam evenementen komen maar liefst 87.000 sporters in actie in drie verschillende disciplines.

Inschrijven
De inschrijving voor de 16e editie gaat op maandag 16 april van start op pinkribbondamtotdamwandeltocht.nl. De voorinschrijving sluit op maandag 10 september of wanneer het deelnemerslimiet is bereikt. Er is geen na-inschrijving mogelijk