• Nieuws
  • Dansend over finish Dam tot Dam Wandeltocht

Dansend over finish Dam tot Dam Wandeltocht

Met de Dam tot Dam Wandeltocht ging het Dam tot Dam Weekend vanmorgen officieel van start. Aan de start van deze 15editie mocht organisator Le Champion maar liefst 16.000 wandelaars verwelkomen. Zij konden kiezen uit vijf verschillende routes: 5, 10, 20, 27 óf 42 km. Voor Pink Ribbon, het officiële goede doel van het evenement werd het recordbedrag van  €73.587,00 ingezameld, bijna het driedubbele ten opzichte van vorig jaar! 

Voor het Paleis op de Dam in Amsterdam namen de deelnemers aan de 20, 27 en 42 km de startstempel in ontvangst. Hierna volgde een route langs de Amsterdamse grachten en de oversteek van het IJ naar Amsterdam-Noord en uiteindelijk richting Zaandam. Vanaf hier volgden zij een groot deel van het Dam tot Damloop parcours langs enthousiaste supporters, stempelposten met live muziek en door bewoners versierde straten. In Zaandam ging later in de ochtend de 10 km en de 5 km FriendshipWalk van start. Op deze laatste route konden de wandelaars onderweg meedoen aan diverse spellen. Ondanks het wisselvallige weer met af en toe een bui, zat de stemming er vanaf ’s morgens vroeg al goed in.

Alle wandelaars zijn in de middag gefinisht in de centrale plek van het Dam tot Dam Weekend: het Dam tot Dam Park. Op zaterdag én zondag staat dit park in het teken van feest en overwinning voor zowel deelnemers als supporters. Met live muziek, een groot terras en diverse catering de ideale locatie om na te genieten van een sportieve prestatie.

Editie 2018

De 16e Dam tot Dam Wandeltocht vindt plaats op zaterdag 22 september 2018. De inschrijving gaat begin april 2018 van start.